Eső előtt...eső után....

  





Hogy van az, nem tudom, hogyha felnövünk egészen másként látjuk gyerekkori emlékeinket...minden , amit akkor átéltem más dimenziókba tevődik így felnőttként. Egyáltalán nem szerettem  a kertet, mindenféle csípős bogarak leptek meg, a fán  hernyók mászkáltak, és mindig segíteni kellett a gyümölcsszedésben.Majd a télire való elrakásban is. Üvegmosás, egyebek.... Most meg...már alig várom, hogy az elvetett magokból kibújjanak a palánták, hogy a gyümölcs érni kezdjen, jólesően végigjárni esténként a veteményes ágyásokat , és gyönyörködni a saját termésben....büszkélkedni...gondozni, locsolni, majd jóízűen megenni..




 



Kapros, mustármagos málnaecet...Kaldeneker György ötlete alapján....isteni az illata:)


Elkészítése roppant egyszerű: az üvegbe szépséges kaporvirágot gyömöszölünk, szórunk bele jócskán friss málnát, mustármagot, én most borókabogyót is tettem, majd felöntjük almaecettel vagy fehérborecettel.






...saját termésből készült töltött paprika is....






Megjegyzések

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Szemet gyönyörködtető :) (elnézést, az előző is én voltam, csak a férjem account-jával)

    VálaszTörlés
  3. minden olyan szép, ízléses. Szerencsés vagy, hogy ilyen nagy kertetek van és abban mennyi finomság megterem!:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon gyönyörű képek Bizony az ember büszke is lehet a sajátjára!!!!

    VálaszTörlés
  5. Babette, büszke lehetsz a kertedre, s a fotós tudományodra is:)Hiába van szép kertünk, azt meg is kell tudni mutatni:) Csodaszépek lettek ezek a fotók is, van hangulatuk, stílusuk.
    És persze a receptek sem elhanyagolhatók, az a málnaecet, igazi ínyencség lehet.

    VálaszTörlés
  6. Babette, igazad van, felnőtt fejjel valóban másként látjuk az emlékeinket és másként gondolkodunk. Mert már mi is beértünk bizonyos dolgokra, amire gyerekként még nem.
    Szép terményeid vannak, finom lehet a málnaeceted.

    VálaszTörlés
  7. Azt vettem észre, hogy a képeidet nézegetve mindig kikapcsolódok arra a pár percre, ez a mostani bejegyzésre hatványozottan igaz! :) Felnőttként már átéltünk, megéltünk dolgokat, tényleg teljesen másként látunk sok mindent... megérünk mi is... :)

    VálaszTörlés
  8. Legeltettem a szemem a képeken! :)))

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések