Narancsos gyömbéres fűszersó

 

 Karácsonyra  kaptam az első adag fűszersót egy nagyon kedves gasztro -angyalkától. Mondanom sem kell, hogy iziben elfogyott. Jött az ajándékozás ideje, készítettem hát ajándékba én is a családtagoknak. Annyira finom az illata, hogy minden nap kinyitom az üvegcsét és szaglászgatom...
Készült vele sok finom  sült husi. Még nem késő elkészíteni, a narancsszezon tart....

Hozzávalók:

20-30 dkg  nagy szemű tengeri só
1 db narancs
két kisebb diónyi darab friss gyömbér

Elkészítés: 

A narancsot először is nagyon alaposan megmossuk, hogy a szennyeződéseket eltávolítsuk róla, majd nagyon vékonyan meghámozzuk. Az így kapott narancshéjat nagyon kis darabokra kell felaprítani. A gyömbért szintén meghámozzuk, azt is nagyon apróra daraboljuk. A feldarabolt narancshéjat, a gyömbért és a sót késes robotgépbe tesszük, majd jól összekeverjük.
Késes robotgép hiányában a narancs héját és a gyömbért is reszeljük le finom lyukú reszelőn, majd keverjük össze a sóval.

Az elkészült keverék először nedves lesz. Terítsük ki egy sütőpapírral bélelt tálcára, majd 2-3 napig szárítsuk így. Ha kiszáradt, lehet üvegbe tölteni.

Nagyon finom az illata, de még finomabb a vele készült csirke, pulyka, kacsa sült. Ja és a nyári grillezésre is tartalékoljatok:DDD



Megjegyzések

  1. Hmm, bárcsak szeretné a párom a narancsot...:( Én imádom, lehet magamnak készítek egy kicsit...:)

    VálaszTörlés
  2. Ezt feltétlenül elkészítem, gyömbér is van, narancs is van. Nehéz lesz kivárni azt a 3 napot:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések